Щорічну виставку квітів, присвячену Дню Незалежності України відкрито

КП УЗН Солом’янського району представлено композицію “На крилах омани, чарівності та спокуси. Повітруля”???
Повітруля – донька гірських вітрів.
Вільними вітрами вона народжена, пахучими вітрами вигодувана, на крилах вітрів переноситься з місця на місце. Вітер завжди у повітрулі в голові, а якщо туди ще потрапить щось зле і Повітруля раптом розкапризується, то вже готовий вихор. Вона може, скажімо, обкрутити дерево і тонко-тонко підняти вгору буковий лист, який не падає на землю, а ніби зависає в повітрі і різко злітає над гілками –ось так у вихрі вона танцює. Якщо у вихор, який сотворила Повітруля, потрапить людина, то її так покрутить, що жодна шептуха на ноги не поставить.
Повітруля легка, здатна пересуватись у повітрі не торкаючись землі, має крила та вбрана в квіти з голови до п’ят. Хоча здебільшого описується, як красуня вміє змінювати зовнішність з молодої на стару і навпаки. Залюбки допомагає закоханим у любовних справах.
Походить з Карпатського регіону. 
Вважається, що якщо комусь дев’ять ночей поспіль сниться кохана, то на десятий в її образі спускається з полонини повітруля. У чабанів, які ні в чому не відмовляють своїм коханкам-повітрулям, вівці завжди цілі…