Цього року в Києві заплановано реалізувати пілотний проект з використанням декоративних луків

В Солом’янському районі багаторічні масиви різнотрав’я з’являться на бульварі Вацлава Гавела, вулиці Романа Ратушного і в Ландшафтному парку.

Слідкуючи за найкращими практиками озеленення європейських міст, планується створити картину для містян, яка буде радувати око, і разом з тим має ряд переваг. Це і зменшення навантаження, пов’язаного з доглядом, і економія коштів, і екологічна складова: покращення якості повітря та раціональне використання води.

Багато країн та міст США, Європи, Австралії, вивчивши це питання досконало, прийшли до висновку, що можна і треба засаджувати великі міські площі різнотрав’ям. Так роблять у парках польського Ґданська, на узбіччях доріг у Кореї, на трамвайних коліях у Варшаві, на дахах багатоквартирних будинків у Гамбургу та у приватному секторі по всьому світу. У німецьких містах поруч з такими газонами, є інформаційні таблички з написами: «це не бур’яни, а біогазони: для людей та бджіл, для здоров’я планети, а відповідно – і нашого з вами».

В Солом’янському району вже підготовлено локації до влаштування декоративних луків, біля яких розміщені інформаційні таблички.