Поновлення прристовбурових лунок

Утримання зелених насаджень першочергово направлення на підтримання життєздатності, довговічності та декоративності деревних і трав’янистих видів рослин. 
Однією з операцій у догляді за деревами і чагарниками є догляд за пристовбурними лунками, який розпочинається рано навесні із вигрібання решток рослин, підсів трав, при потребі поновлення існуючих або ж облаштування нових лунок??
У першу чергу лунки необхідні для поливу рослин і затримання вологи, а для зменшення випаровування проводиться їх мульчування. Також облаштовані таким чином пристовбурні лунки забезпечують підтримання декоративного вигляду насаджень??
Особливо необхідним є їх влаштування для молодих рослин, так як вони менш адаптовані до міських умов зростання ніж дорослі особини. Саме за рахунок нестачі вологи, не лише ґрунтової, а й низької вологості повітря, надмірної загазованості молоді рослини передчасно всихають і відмирають, особливо хвойні види рослин, які мають невелику площу листової поверхні??
Влаштування пристовбурних лунок, а у подальшому їх розпушування на глибину 6-8 см необхідне для забезпечення аерації кореневмісного шару ґрунту
На фото: проведення робіт з поновлення пристовбурових лунок дерев і чагарників на балансових територіях КП УЗН Солом’янського району