На території Солом’янського ландшафтного парку тривають карантинні заходи у зв’язку з виявленням небезпечного шкідника дерев

На території ландшафтного парку на вул. Солом’янській тривають карантинні заходи, розпочаті в жовтні 2023 року у зв’язку із виявленням небезпечного шкідника дерев – вузькозлатки ясеневої смарагдової.

Карантинні заходи, зокрема, передбачають:
• інтенсивне обстеження дерев на предмет зараження шкідником;
• заборону на переміщення необробленої деревини ясена, виробів, виготовлених із необробленої деревини ясена, і садивного матеріалу ясена із зараженої зони в іншу частину регульованої зони.

Зважаючи на те, що жодні механічні або хімічні методи захисту не дозволяють зупинити подальше поширення цього небезпечного шкідника, єдиним способом знищення златки є утилізація виявлених пошкоджених дерев шляхом спалення.

Нагадаємо, карантинні заходи запровадили на території Солом’янського ландшафтного парку в жовтні 2023 року строком на три роки на підставі відповідного звернення Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

Відповідальними за виконання карантинних заходів визначені Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області та комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень Солом’янського району міста Києва.

Вузькозлатка ясенева смарагдова становить небезпеку винятково для дерев, тому жодних обмежень на відвідування парку чи вигулу на його території домашніх тварин не передбачається.